Foto: TT/Arkiv

Så rustar Räddningstjänsten i Jönköping inför snöovädret

Uppdaterad
Publicerad

Räddningstjänsten i länet förbereder sig nu för det snöoväder som väntas över länet under onsdagen.  Den som måste ut i trafiken uppmanas samtidigt att följa väderutvecklingen och ta god tid på sig.

SMHI har utfärdat en orange varning för norra delarna av länet – den näst högsta varningsnivån. Med start under förmiddagen väntas på sina håll upp mot tre decimeter snö. Räddningstjänsten förbereder sig för ett scenario med stora trafikproblem.

– Vi har förstärkt på ledningsidan och sett över utrustning som bandvagnar. Dessutom har vi gott om personal runt om i länet – drygt 200 personer, säger Fredrik Björnberg, som är vakthavande räddningschef i Jönköping,  till SVT Nyheter Jönköping på onsdagsmorgonen.

”Ta god tid på dig”

Än så länge finns inga konkreta uppmaningar om att folk ska hålla sig inne, men den som ska ut på vägarna uppmanas att följa väderutvecklingen noga.

– Ska du ut så ta god tid på dig, och om du inte behöver åka ut, så är det kanske en god idé att stanna hemma, säger Fredrik Björnberg.

Tågtrafik inställd

Temperaturen väntas ligga kring noll grader och därför kan det röra sig om tung snö, men det kan även bli regn som ger hala vägar.

Igår meddelade JLT att tågtrafiken på flera sträckor har ställts in från lunch på uppmaning av Trafikverket.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s meteorolog Tora Tomasdottir om kommande snökaoset. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.