Hör sjuksköterskan Matilda Petersson på Höglandssjukhuset berätta vilka lärdomar hon tar med sig från vårens covidvård. Foto: Gustaf Söderström/SVT

Så ska vårdpersonalen orka i vinter

Publicerad

Vården tar med sig flera lärdomar från vårens covidarbete för att underlätta för personalens arbetssituation framåt. En är att schemat behöver variera mer.

– Behovet av att varva covidarbete med annat arbete är en viktig lärdom från i våras. Det blir för tungt att bara arbeta inom covidvården, säger Agneta Ståhl, sjukvårdsdirektör medicinsk vård.

Regionens utvärderingar från i våras med både chefer och medarbetare visar på konkreta slutsatser som nu ska finnas med i verksamheten.

Corona Jönköping

– En sak som vi måste vara tydliga med är vem som är min närmaste chef om jag byter avdelning. Likaså att ha reflektionssamtal efter varje avslutat arbetspass för att bearbeta det man varit med om, säger Agneta Ståhl.

I klippet hör du sjuksköterskan Matilda Petersson berätta om erfarenheterna från i våras och de lärdomar som sjukvårdsdirektören pratar om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona Jönköping

Mer i ämnet