Kian Andersson i Westbopartiet. Foto: SVT/Privat

Så vill lokala partiet utveckla motorbanan

Uppdaterad
Publicerad

Westbopartiet i Gislaveds kommun vill att verksamheten på Scandinavian Raceway i Anderstorp utvecklas och för att det ska bli möjligt vill partiet att kommunen ska kunna tvångsköpa kringliggande mark.

Westbopartiet gör nu motorbanan i Gislaved till en valfråga. Partiet menar att banan i dag används i mycket begränsad omfattning på grund av bullerskäl. Att kommunen tvångsköper marken runt omkring skulle lösa problemet.

”Enskilda markägare som förvärvat marken efter det att motorbanan byggdes ska enligt oss inte få fortsätta hindra verksamheten på banan, genom ständiga överklaganden”, skriver Westbopartiet i ett pressmeddelande.

Val 2018 – #dinröst

– Det handlar om ett fåtal fastigheter som skulle kunna beröras, säger Kian Andersson i Westbopartiet till SVT, jag tror det är fyra fastigheter. Kommunen har ju en möjlighet att tvångsinlösa mark till marknadsmässiga priser om det ligger i allmänhetens intresse. Det tycker vi att det gör i det här fallet.

Marken omkring motorbanan kan i så fall användas till industrimark där högre bullernivå tillåts, menar partiet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet