Sandra Lindberg bor två våningar under den lägenhet i Huskvarna där branden startade på söndagskvällen. Foto: Benjo Gusinac / Privat

Sandra bor i branddrabbade huset i Huskvarna: ”Det är panik”

Uppdaterad
Publicerad

Allt började med att en kvinna, från fjärde våningen på Nygatan, sprang ner i trappuppgången och bankade på alla dörrar. Det var i hennes lägenhet som branden startade. Nu berättar grannen Sandra Lindberg för SVT Nyheter om de fruktansvärda scenerna.

33-åriga Sandra Lindberg var hemma i sin lägenhet på andra våningen när branden bröt ut. Hennes granne, i vars lägenhet Sandra uppger att branden startade, kom springades ned för trappuppgången och bankade på alla grannars ytterdörrar.

– Hon gallskrek. Det var som ett panikskrik, och jag hörde ett barn i trappen. Då var det hon och hennes dotter. Hon bara skrek att det brann, och det kom rök från dörren, säger Sandra till SVT Nyheter.

Branden i Huskvarna

Sandra bor i lägenheten snett under där det började brinna. Efter att lämnat sitt hem är hon nu fysiskt oskadd, men när SVT Nyheter når henne sent på kvällen så är hon fortfarande märkbart skärrad.

– Det har inte sjunkit in än. Mina katter är ju kvar där inne, säger Sandra.

Stor oro för framtiden

Själv har hon åkt hem till några kompisar, där hon kan sova i natt. I huset där branden bröt ut bor många barn, Sandra ställer sig nu frågan vart alla boende ska ta vägen. Hon känner stor oro för vilka följder händelsen kommer få för många i grannskapet.

– Det är panik, för det är nog kanske inte så många som har försäkring. Många i området har kanske kommit till Sverige nyligen, och har svårt att förstå svenska dessutom, säger Sandra Lindberg.

Hur ska kvarteret gå vidare efter det som har hänt?

– Ja, det kommer väl troligtvis vara vattenskadat. Kanske inte lika illa för de som bor längst ned i huset, för branden startade ju högt upp, men vi kommer ju inte kunna gå tillbaka i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Huskvarna

Mer i ämnet