Under långfredagen och påskafton kommer det att vara hastighetsbegränsningar på E4 och rv 31/40 genom Jönköping. Foto: TT

Sänkt hastighet på E4 genom Jönköping i påsk

Publicerad

En av årets absolut största mässor är motormässan på Elmia som lockar tiotusentals besökare. Eftersom den sammanfaller med påsken som är en stor resehelg har Länsstyrelsen beslutat om att sänka hastigheten på E4 av säkerhetsskäl.

Räkna med köer genom Jönköping i påsk. I samband med den stora motormässan på Elmia räknar man med mellan 80-90 000 besökare och de allra flesta kommer utifrån med bil.

För att trafiken ska kunna flyta på ett säkert sätt så vill polisen nu se en hastighetssänkning genom Jönköping. Och Länsstyrelsen har godkänt att hastigheten på E4 från Brunstorp vid Huskvarna norra till Råslätt söder om Jönköping under långfredagen och påskafton sänks till 70 kilometer i timmen.

Även riksväg 40 från trafikplats Haga och norrut samt på riksväg 31 över Järabacken kommer det att vara en hastighetsbegränsning på 70 kilometer i timmen.

Motormässan pågår under fyra dagar fram till och med annandagen, men det är enbart under fredagen och lördagen som hastigheten sänks genom Jönköping.

Så här såg det ut på E4 i samband med motormässan 2016. Då var köerna kilometerlånga och på grund av flera olyckor tog det över en timme att köra genom Jönköping.

Långa köer E4 vid motormässan

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer