Ordinarie personal som marknadsför kampanjen ”bästa jobbet”. Foto: Pierre Klasson, Sävsjö kommun

Sävsjö kommun med nytt koncept

Publicerad
Under den 27 december och den 3 januari annordnade socialförvaltning i Sävsjö kommun två rekryteringsträffar där ungdomar fick information om sommarjobb och de olika verksamheterna samt erbjöds hjälp med att lämna in sin ansökan.

Ett 60-tal ungdomar dök upp på de annordnade träffarna i Kommunalhuset i Sävsjö kommun och det var väldigt lyckat. Både potentiella sommarvikarier och förra årets vikarier fick en inbjudan till rekryterignsträffarna där de fick chans att mingla med bemannare och chefer för att knyta framtida kontakter. Just detta koncept är nytt och är en del av Sävsjö kommuns kampanj ”bästa jobbet” för att anställa 300 sommarvikarier 2019.

Sävsjö kommun har svårt att hitta sommarvikarier men de lockar ungdomarna med heltidsvikariat vilket är nytt för i år.

– Att fylla 300 olika platser är en stor arbetsbelastning för en såpass liten kommun och därför är det viktigt att gå ut tidigt med rekrytering och detta året har vi valt ett lite annorlunda koncept som vi marknadsfört så brett som möjligt, säger Pierre Klasson som är kommunikationschef och ansvarig för reception/växel på Sävsjö kommun.

Fler rekryteringsträffar framöver

– Konceptet kommer fortsätta marknadsföras under våren och troligtvis kommer det sannolikt bli fler snabbrekryteringar under sport- och påsklovet, då vi tänker oss att målgruppen har lättast att komma, förklarar Pierre Klasson som är mycket positiv till det nya konceptet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer