Nu vill Sverigedemokraterna ha ett extraval i Gislaveds kommun. Foto: Sverigedemokraterna/SVT.

SD vill ha extraval – kräver toppolitikers avgång

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna i Gislaved vill se ett kommunalt extraval. Detta eftersom de anser att kommunstyrelsens ordförande, Carina Johansson (C), har samarbetssvårigheter och för att de politiska förutsättningarna har förändrats i kommunen.

Sverigedemokraterna i Gislaveds kommun menar att de lyft frågor som Centerpartiets Carina Johansson (C) inte velat diskutera. Eftersom nya politiska förutsättningar råder i kommunen nu när Westbopartiet avslutat samverkan med Alliansen, vill Mattias Johansson (SD) se ett extraval i kommunen.

– Hon vägrar diskutera frågor, både med oss och det egna partiet. Om man har en fri och öppen demokrati ska man i alla fall lyssna på andra partiers förslag. Jag hade åtminstone lyssnat på oppositionen om jag var kommunstyrelsens ordförande, säger Mattias Johansson (SD), gruppledare i kommunfullmäktige.

SD kräver Carina Johanssons avgång, men så långt vill inte Westbopartiets gruppledare Kian Anderson gå.

– Att kräva kommunstyrelsens ordförandes avgång tror jag är alldeles för tidigt att prata om.

Det är ingen lösning?

– Nej det tror jag inte.

Kommer inte avgå

När SVT möter Carina Johannson på tisdagsförmiddagen har hon precis hört att Sverigedemokraterna riktar kritik mot henne.

Sverigedemokraterna kräver din avgång på grund av samarbetssvårigheter, hur ser du på det?

– Jag har hört talas om det men det får stå för dem.

Men har du planer på att avgå?

– Nej, absolut inte, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.