David Lozano kom ut och såg att det brann i huset intill. Han tog då en film där man hör hur dramatisk händelsen var. Foto: David Lozano

Se den dramatiska filmen från nattens brand på Råslätt

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter klockan två började det brinna i en lägenhet på sjunde våningen i ett studentboende på Råslätt. Branden var mycket kraftig i den drabbade lägenheten.

Lågor slog ut från fönstret på den lägenhet där det började brinna och två personer hoppade från sjunde våningen. Många människor hade samlats utanför huset och David Lozano som studerar på Jönköping University vaknade att att människor ropade och skrek.

– Jag sov över hos en kompis och vaknade av att någon skrek väldigt högt, berättar David Lozano. Först trodde jag att någon blivit knivskuren eller något liknande, men sedan såg jag i huset bredvid att det var ett orangefärgat sken högt upp på huset. Vi sprang ut och såg att det brann i huset.

Brand i studentboende på Råslätt

Vad såg du när ni kom ut?

– Räddningstjänsten kom till platsen precis när vi kom ut och det var väldigt mycket människor utanför huset som ropade och skrek och var väldigt upprörda och rädda. Jag tog upp min mobiltelefon och filmade och på filmen hör man bland annat hur en tjej skriker att hon inte kan andas. Människorna nedanför skriker åt henne att inte hoppa och det gjorde hon inte heller, hon fick hjälp att ta sig ut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brand i studentboende på Råslätt

Mer i ämnet