Foto: TT

Sex nya trafiksäkerhetskameror i länet

Uppdaterad
Publicerad

Nu i början av december sätter Trafikverket upp sex nya trafiksäkerhetskameror längs riksväg 195 mellan Habo och Fagerhult. Totalt kommer det då finns 92 kameror i länet.

– Trafiksäkerhetskamerorna i landet räddar cirka 20 liv per år och fler än 70 personer per år från att bli allvarligt skadade i trafiken. Vi vill inte att någon ska behöva åka fast för fortkörning, men vi gör allt vi kan för att människor inte ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken, säger Kristina Johansson på Trafikverket.

Kopplade till polisen

Kamerorna, som bara fotograferar de som kör för fort, är direktkopplade till Polisen. Tillsammans väljer de två myndigheterna ut sträckor där effekten av dem är som störst, ur trafiksäkerhetssynpunkt.

Trafiksäkerhetskamerorna bidrar till sänkt hastighet, vilket räddar liv. Hastigheten är den faktor som har störst betydelse för hur allvarliga följder en trafikolycka får, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.