Vetlandaspelaren Joakim Andersson mot Kazakstans Denis Maximenko, Andrej Rein och Andrej Kovalyov under bronsmatchen mellan Sverige och Kazakstan vid bandy-VM i ryska Uljanovsk 2016. Foto: Rikard Bäckman/Bandypuls.se/TT

Siktar på nytt svenskt VM-guld

Publicerad

I slutet av december presenterade Svenne Olsson 26 spelare som var aktuella för bandy-VM i Ryssland den 29 januari till 4 februari.

Nu har förbundskaptenen bantat truppen med åtta spelare och har därmed bestämt vilka som ska försvara Sveriges VM-guld från i fjol. I truppen finns två Vetlandaspelare.

– Vi kliver in som världsmästare, men i ett VM i Ryssland är hemmanationen favorit. Det extremt stort tryck på hemmanationen, men vi kan gå in med en skön målbild och vi siktar på att vinna guld, så klart, säger Olsson vid en presskonferens i Stockholm.

Vetlandaspelarna Johan Löfstedt och Joakim Andersson är bland de uttagna som ska försvara världsmästartiteln.

”Alla möjligheter att vinna igen”

En annan spelare som får följa med till Chabarovsk är Hammarbys David Pizzoni Elfving, och han tror på ett nytt lyckat mästerskap.

-Allt vi gjorde senast ska vi fortsätta med, och gör vi det rätt och riktigt har vi alla möjligheter att vinna igen, säger han.

Sverige spelar i samma grupp som Ryssland, Finland och Norge, och inleder VM-slutspelet mot Finland den 29 januari.

Sveriges VM-trupp

Patrik Hedberg, Hammarby, Anders Svensson, Edsbyn.

Backar: David Pizzoni Elfving, Hammarby, Andreas Westh, Bollnäs, Martin Johansson, Villa-Lidköping, Linus Pettersson, Sandviken.

Ytterhalvor: Erik Säfström, Sandviken, Hans Andersson, Edsbyn, Per Hellmyrs, Bollnäs.

Mittfältare: Daniel Berlin, Sandviken, Adam Gilljam, Hammarby, Johan Löfstedt, Vetlanda, Jesper Eriksson, Villa-Lidköping, Simon Jansson, Västerås SK.

Anfallare: Christoffer Edlund, Sandviken, Erik Pettersson, Jenisej, Joakim Andersson, Vetlanda, Christoffer Fagerström, Hammarby.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.