Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Badhuschef Jonas Sköld om stängningen: ”Vill inte tänka på vad som skulle kunnat hända”. Foto: SVT

Badhuschefen: ”Stängningen kom som en chock”

Publicerad

Bedömningen som gjordes i måndags var att väggarna i poolen riskerar att rasa in. Då agerade kommunen och stängde simhallen. Nu blir barnen i Myrasjö utan sin simundervisning och än så länge finns det ingen lösning var de kan få sin träning istället. Jonas Sköld, badhuschef i Vetlanda kommun, hoppas på hjälp från andra kommuner.

Borrproverna togs i somras när bassängen var tömd till följd av storstädning. Det var provsvaren som kom i måndags som gjorde att simhallen fick stänga akut. Även gymmet i källarvåningen är stängt, men bara tills det att vattnet är tömt från bassängen. När trycket från vattnet försvinner finns det inte längre någon risk att väggarna kan rasa.

Anläggningen har ju varit öppen sedan i somras när proverna togs, har det varit farligt för de som varit här?

– Det är jättesvårt att säga. Man  har gjort den bedömningen nu, efter att ha sett provsvaren, att det finns en risk. Om den risken funnits tidigare vågar jag inte svara på, säger Jonas Sköld, badhuschef Vetlanda kommun.

Kan bli färre simlektioner för barnen i Vetlanda

Jonas Sköld med andra i kommunen ska sätta sig ner med skolan för att prata om hur de ska göra med undervisningen. Enligt Jonas finns det olika lösningar, en skulle vara att ta hjälp av andra kommuner, en annan är att minska antalet simlektioner i Vetlanda för att göra plats för skolbarnen från Myresjö.

– Vi är jätteledsna för detta och ska försöka lösa det på bästa sätt. Vi kommer rikta oss till de med störst behov först, säger Jonas Sköld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.