SOK har gett klartecken för Emma Gullstrand att deta i OS i Tokyo. Foto: Tamas Kovacs / MTI

Simhoppare från Jönköping klar för OS

Uppdaterad
Publicerad

En fjärde elitidrottare från Jönköpings län är klar för OS. 20-åriga Emma Gullstrand kommer att tävla för Sverige i simhopp.

Nu är sedan tidigare klart att boxaren Agnes Alexiusson från Värnamo och handbollsspelaren Fredric Pettersson från Jönköping åker till OS i Tokyo i slutet av juli.

Under onsdagen kom beskedet från SOK, Sveriges Olympiska Kommitté, att Emma Gullstrand simhoppare från Jönköping får klartecken och på torsdagen stod det klart att damernas fotbollstrupp utökas till 22 spelare – därmed går fotbollspelaren Anna Anvegård från Bredaryd från en reservplats till en ordinarie OS-plats.

OS 2021 Jönköpings län

Sverige tillbaka i simhopp

– Emma har tränat hårt för att kvalificera sig till OS. Hon har utvecklats mycket under det senaste året både då det gäller simhopp och styrkan. Hon har även ökat på sin svårighetsgrad vilket är mycket positivt, säger förbundskapten Ulrika Knape i ett uttalande.

Enligt Svensk simidrott var 2016 första gången sedan 1908 som svensk simhoppning inte var representerat med någon aktiv. Men med Emma Gullstrand som kommer att delta på 3m damer, är Sverige återigen med.

I maj tog Emma Gullstrand brons i EM – se hennes medaljhopp nedan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS 2021 Jönköpings län

Mer i ämnet