• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en lantbruksfastighet i Kungshult i Eslövs kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hästägaren Åsa Carlsson berättar om känslorna efter beskedet att hennes häst dog av naturliga orsaker och att det inte ligger något brott bakom. Foto: TT/SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Sjukdomsfall bakom hästdöd

Uppdaterad
Publicerad

Den häst som hittades död på en gård utanför Jönköping i september dog av akut sjukdom. Det uppger nu polisen och misstankar om djurplågeri avskrivs därför. För hästägaren är beskedet en lättnad men även lite förvånande.

Det var den 21 september som en häst hittades död på en gård mellan Tenhult och Barnarp. Det var då oklart hur den hade dött.

Polisen upprättade en anmälan om djurplågeri och skadegörelse då man misstänkte att någon person låg bakom hästens död samt hästens skador. Enligt det första veterinärutlåtandet kunde ett vasst föremål ha använts för att skada hästen vilket gjorde att brottsmisstankar uppstod.

Annat djur

Nu visar obduktionsrapporten att hästen dog av ett akut sjukdomsfall.

– Enligt obduktionsrapporten är hästens dödsorsak ett akut tarmvred. De yttre skadorna på hästen har uppkommit efter hästens död. Skadorna har uppkommit genom yttre påverkan av ett djur, säger förundersökningsledaren Åsa Nyblom som har arbetat med brottsutredningen.

– Det känns bra för barnens skull, de har varit oroliga och ledsna om jag har varit ute för länge hos hästarna, säger hästägaren Åsa Carlsson.

– Sedan är jag förvånad. Skadorna på hästen ser inte ut att ha kommit från ett djur. Se klipp med Åsa Carlsson där hon berättar om sina känslor ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer