Nu åtalas en man för försök till mord efter att han ska ha knivhuggit en person i ögat i Gislaved. Foto: Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

En person knivhöggs i ögat – nu åtalas en man för mordförsök

Publicerad

En man misstänks ha utdelat flera knivhugg mot en persons huvud och överkropp i en bostad i Gislaveds kommun. Knivhugg som bland annat träffade ena ögat. Mannen åtalas nu för mordförsök.

Händelsen inträffade den 7 juli i år. Personen som blev knivhuggen fick en skelettskada i ögonhålan och blev skadad av ett annat knivhugg på sin vänstra arm. Skadan i vänster öga kan ha varit livshotande och skulle kunna leda till synnedsättning, enligt åklagare.

Förnekar brott

Mannen åtalas för försök till mord, grov misshandel och grovt olaga hot. I ett förhör med polisen säger mannen att han utdelat knivhugg, men han förnekar att han begått något brott.

I klippet nedan förklarar SVT Nyheters reporter hur det svenska rättsväsendet fungerar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.