Skada sätter stopp för Jesper Williamssons fortsatta hockeykarriär. Foto: Mikael Fritzon/TT

Skada tvingar HV71-backen avsluta karriären

Uppdaterad
Publicerad

HV71:s back Jesper Williamsson tvingas avsluta sin hockeykarriär efter den ryggskada han fick förra säsongen. Det meddelade klubben på fredagen.

31-årige Williamsson kommer ursprungligen från Nässjö, men har spelat flera år i HV71. Han har även gjort fyra säsonger i Rögle, innan han återvände till HV där han säsongen 2019/20 gjorde en av sina bästa SHL-säsonger, och sågs som en viktig backkugge i laget.

Skadade ryggen

– Det var i början av förra säsongen jag skadade ländryggen. Jag jobbade hårt hela året och gav det verkligen ett ärligt försök att komma tillbaka till spel, men tyvärr håller inte kroppen för fortsatt spel på elitnivå, säger Jesper Williiamsson till HV:s hemsida.

I samråd med HV71:s läkare Jonas Kalman har han nu tagit beslutet att på medicinska grunder avsluta satsningen mot återgång i elitidrott.

– Nu väntar ett nytt liv för mig och jag hoppas att vi ses på läktaren och stöttar HV71 tillbaka till SHL, säger Jesper Williamsson.

Ingen Jesper Willimsson i HV71 framöver. I klippet nedan kan du se sportchefen Johan Hult berätta hur man har tänkt kring lagbygget den kommande säsongen i hockeyallsvenskan

Fakta Jesper Williamsson

Född: 1990

Position: Back, vänsterskytt

Moderklubb: Nässjö HC

Klubbar i karriären: Nässjö HC, HV71 och Rögle.

(Utlån till Oskarshamn, Troja och Malmö)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.