Golfbilarna kördes runt på banan och i bunkrarna. Foto: Privat

Skadegörelse på golfklubb – två gånger på en vecka

Uppdaterad
Publicerad

Isaberg golfklubb i Gislaveds kommun drabbades under lördagsnatten av skadegörelse. Låsen på fyra golfbilar bröts upp och bilarna kördes sedan på banorna.

Två av bilarna fick omfattande skador.

– På den ena är framvagnen förstörd eftersom de har hoppat med dem i bunkarna och den andra har välts, säger Peter Bengtsson, klubbchef Isaberg golfklubb.

Så sent som i torsdags inträffade en liknande händelse. Även då kördes de fyra bilarna på greenerna.

– Vi hoppades då att det var en engångshändelse så vi vidtog inga särskilda åtgärder förutom polisanmälan, men nu kommer bilarna låsas in.

Vad tänker du om det som inträffat?

– Det är jättetråkigt. Det blir så mycket merjobb. Det är väl ungdomsbus det här.

Ytterligare klubb utsatt

Även Reftele golfklubb drabbades under veckan av vandaler. Natten till fredagen användes också deras bilar till att köra sönder banan, det skriver klubben i ett inlägg på Facebook.

Och på Isaberg golfklubb utanför Hestra kommer åtgärder nu att vidtagas.

– Vi har ju polisanmält de här händelserna och nu kommer vaktbolaget att ha extra koll. Dessutom förvarar vi bilarna inlåsta, säger Peter Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.