Bilden är en genrebild och är inte brandflygplanet som skickades till Bruzaholm i Eksjö kommun. Foto: Maja Suslin/TT

Skogsbrand härjade i Eksjö – brandflyg skickades

Uppdaterad
Publicerad

En svårhittad brand härjade utanför Bruzaholm under fredagseftermiddagen, ett brandflyg skickades för att lokalisera branden. Efter två timmar meddelade räddningstjänstens att branden var under kontroll.

SOS Alarm uppgav för SVT vid 17.30-tiden att en yta stor som två fotbollsplaner brann i Slättefall, Bruzaholm, Eksjö kommun.

Det första larmet kom strax innan klockan 16 på fredagseftermiddagen efter att en person sett en rökpelare från skogen mot Slättefall, vid 18-tiden arbetade räddningstjänsten fortfarande med att släcka branden.

– Det är ungefär en yta stor som två fotbollsplaner som brinner, vi har cirka 20 till 25 man på plats, enligt räddningstjänstens ledningsoperatör.

Branden under kontroll

Strax efter klockan 18.15 har räddningstjänsten kontroll på branden.

– Nu har vi kontroll på den och det är lugnt här, men det var en svår terräng på platsen, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Thomas Ljunggren som är ansvarigt befäl för insatsen meddelar också till SVT att branden är under kontroll strax innan klockan 20.00 på fredagskvällen.

– Vi har den under kontroll här, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.