Bilden är inte tagen under den aktuella branden i Mariannelund. Foto: TT/arkivbild

Skogsbrand i Eksjö kommun

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv åttatiden på tisdagskvällen larmade en förbipasserande om en skogsbrand i Mariannelund. Flera räddningsstyrkor har arbetet med branden som nu ska vara helt släckt.

Enligt räddningstjänsten var det ett område stort som två fotbollsplaner som brann. Enheter från fem brandkårer var på plats.

– De håller på att ringa in branden. Den är under kontroll, sa en operatör på SOS Alarm vid 21-tiden.

På onsdagsmorgonen meddelade räddningstjänsten att branden är helt släckt.

– Vi har bara några styrkor kvar för eftersläckning och bevakning, säger inre befälet i Jönköping.

Det är ännu oklart vad som var orsaken till branden.

Flera bränder förra veckan

Under förra veckan har flera storbränder härjat i Jönköpings län. På lördagen avslutades insatsen utanför Gnosjö efter tre intensiva dygn. Även i Gislaved rasade en skogsbrand under den gångna veckan.

– Vi får nog vara beredda på ett allt torrare klimat med större skogs- och gräsbrandsrisk framöver, sa Samuel Nyström, räddningschef i Jönköping, under söndagen.

Räddningstjänsten ser därför över sin organisation för att kunna bekämpa brand i oländig och avlägsen terräng. Det handlar om att utbilda personal i släckningstaktik men också om att ha mer materiel för att kunna släcka långt in i skogen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.