Rosenlundsskolans grundsärskola stänger helt kommande två veckor. Foto: SVT/Arkivbild

Rosenlundsskolans grundsärskola stänger efter flera fall av covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Rosenlundsskolans grundsärskola stänger helt kommande två veckor. Flera bekräftade fall av covid-19 finns på skolan och för att förhindra ytterligare smittspridning stängs skolan.

Enligt uppgifter på informationsforumet Vklass är frånvaron hos personalen hög och flera är hemma och inväntar provsvar. Flera bekräftade fall finns också.

Stängs tillfälligt

För att motverka ytterligare spridning av covid-19 har Jönköpings kommuns grundskolechef, i samråd med Smittskyddsenheten på Region Jönköpings län, beslutat att från och med i dag fredag tillfälligt stänga särskolan.

Skolan räknar med att kunna öppna grundsärskolan igen för undervisning måndagen den 2 november.

Enligt informationen till vårdnadshavare är det möjligt att få ersättning från Försäkringskassan även om barnet inte är sjukt eller sprider smitta. För de elever eller vårdnadshavare som känner sig oroliga eller behöver stöd finns elevhälsan tillgänglig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer