Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Juristen på Skolverket Anna Medin säger att skolan alltid måste göra en samlad individuell bedömning när en elev ska få gå ifrån undervisningen eller inte. Hör mer i klippet ovan. Foto: Skolverket/SVT

Skolverket välkomnar samverkan mellan skola och Kulturskola

Uppdaterad
Publicerad

Det är bra med olika sätt att samverka med skolan för att barn ska kunna delta i Kulturskolans undervisning, det anser Skolverkets jurist Anna Medin. Samtidigt betonar hon vikten av att beslut om ledighet för en elev måste vara en individuell prövning för varje barn.

Habo kommuns modell att ge elever i kulturskolan ledigt för att kunna delta i instrument- och sångundervisning på lektionstid har nu alltså godkänts av Skolinspektionen. Men det är viktigt att man bedömer möjligheten till ledigheten noga, anser Skolverket.

Anna Medin som är jurist på Skolverket säger att man måste göra en samlad individuell bedömning för varje barn och se om man kan få ledigt och ändå tillgodogöra sig den vanliga undervisningen tillräckligt.

Skolverket tycker det är bra att man hittar olika former där skolan och Kulturskolan samverkar.

– Det har varit efterfrågat att kunna delta i Kulturskolans undervisning och en bra samverkan är gynnsamt för eleverna, säger Anna Medin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.