Skottlossningen inträffade på Smedjegatan i centrala Jönköping. Foto: Arkivbild SVT

Skottlossning i centrum under natten

Uppdaterad
Publicerad

En skjutning inträffade i centrala Jönköping under natten mot onsdagen. Polisen utreder händelsen som grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Det var vid 00.30-tiden som polisen fick larm om händelsen. Enligt anmälan besköts en fastighet på Smedjegatan i centrala Jönköping.

– Det var en mot en port på gatuplan som skotten träffade. Två personer har setts i samband med händelsen, säger Roger Olsson, gruppchef utredning på lokalpolisområde Södra Vätterbygden.

Tekniker har varit på platsen under natten för en teknisk undersökning och avspärrningarna är nu hävda.

Knackat dörr

Polisen skriver på sin hemsida att man arbetar intensivt, men brett och förutsättningslöst, vidare med ärendet. Brottsrubriceringen är i nuläget grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

– Vi har knackat dörr och hållit förhör. Vi får försöka lägga ett pussel här för att förstå mera vad som hänt och varför, säger Roger Olsson.

Det finns uppgifter som tyder på att de misstänkta gärningsmännen ska ha försvunnit från platsen på en moped alternativt motorcykel i riktning mot Hovrättstorget. Polisen söker fortfarande efter vittnen till händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.