• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Hör Bo Segersson, ordförande i näringslivsföreningen i Gränna, berätta om varför han tycker att informationsskyltarna är extra viktiga i sommar. Foto: Fanny Olsson/SVT

Så rustar Gränna för att ta emot turisterna under pandemin

Uppdaterad
Publicerad

Sommarstaden Gränna brukar under somrarna vara full av turister. I sommar måste dock trängseln minska och butiker och caféer sätta in åtgärder för att besökare ska hålla avstånd.

Nu när möjligheterna att resa utomlands är begränsade på grund av coronapandemin kommer många semestra på hemmaplan. Gränna har därför valt att sätta upp informationsskyltar och utökade bänkplatser i centrum för att uppmana besökare att hålla avstånd för att minska smittspridningen.

– Vi tror och hoppas så klart att vi kommer få många besökare i sommar. Det är just därför det är extra viktigt att vi är förberedda, säger Bo Segersson, ordförande i näringslivsföreningen i Gränna.

Coronaviruset i Jönköping

Öka tryggheten

Bo Segersson berättar att deras fokus är att turisterna ska känna sig trygga när de besöker Gränna i sommar.

– Vi tar situationen på största allvar och vi gör det vi kan för att öka tryggheten. Informationsskyltarna kommer säkert sitta uppe även till hösten, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Jönköping

Mer i ämnet