Delar av skadegörelsen i Eksjö har filmats av ungdomarna själva. Här syns en av dem gå till attack mot en buss med baseballträ. Foto: Polisens förundersökning

Skadegörelse mot buss och bilar i Eksjö – två män inför rätta

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern står åtalade för grov skadegörelse och skadegörelse. Tillsammans ska de ha orsakat skador på en buss och en busskur och den ene mannen misstänks även ha hoppat sönder ett antal bilar i Eksjö. Idag inleds rättegången.

Det handlar om två män, den ena 21 år och den andra 23.  Enligt åtalet har de två orsakat en mängd skador runt om i Eksjö i mitten av november förra året. Med baseballträ och en sekatör ska de ha ha slagit och repat en buss. Skador som beräknas uppgå till mer än 47 000 kronor.

De två ska sedan också ha förstört en busskur för närmare 90 000 kronor vid resecentrum genom att också använda en hammare och kastat stenar. De misstänks för grov skadegörelse, men båda nekar till brott.

Hoppade sönder bilar

Utöver de två händelserna är 21-åringen ensam åtalad för hela sex fall av ytterligare skadegörelse, alla i Eksjö och under samma period – i mitten av november förra året.

Flera av dem handlar om att han ska ha orsakat skador på bilar genom att hoppa och sparka på dem. Men han ska också ha krossat fönsterrutor – både till två bilar, men också in till ett konditori och en högstadieskola. Sammanlagt handlar det om förstörelse för mer än 60 000 kronor. 21-åringen är dessutom misstänkt för ett fall av penningtvättsbrott. Han nekar till samtliga brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.