Foto: SVT

Snart invigs nya Idrottshuset – men fortfarande brist på stora hallar

Uppdaterad
Publicerad

Trycket från föreningar för att få fler träningstider är högt på många håll i länet. Snart invigs nya Idrottshuset i Jönköping – men det kommer inte ge fler tider – och idag finns en stor efterfrågan.

Eftersom Jönköpings kommun har en växande befolkning ökar också efterfrågan efter tider på sporthallarna.

– Efterfrågan är väldigt stor och vi ser att den växer i och med att det är en växande kommun. De föreningar som vill ha tider får nog tider men det är kanske inte tider man önskar eller på de anläggningar man önskar, säger Martin Gårlin, avdelningschef för idrott och förening i Jönköpings kommun.

Bästa tiderna går till A-lag

Många av de fullstora hallarna är ofta fullbokade och de bästa tiderna går ofta till lag som är prioriterade, ofta är det A-lag och äldre ungdomslag. Vissa av barn- och ungdomslagen har tider som inte går ihop med när föräldrarna kan skjutsa. Detta planerar Jönköpings kommun att lösa genom att under en fem till tio årsperiod bygga fler sporthallar i anknytning till skolor.

– Jag känner att vi måste möta efterfrågan genom att bygga nya sporthallar. I och med att vi följer den demografiska utvecklingen så kommer vi till exempel att bygga hallar i allt från Bottnaryd till ytterligare hallar i Huskvarna, säger Martin Gårlin.

– Idrottshuset ligger på en liten tomt, så att vi känner att den lösningen som blir är extremt bra och det blir ett lyft för hela Idrottshuset med nya verksamhetslokaler, fortsätter Martin Gårlin.

Lyssna på resten av intervjun i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.