Åsa Rasmussen, meteorolog på SVT berättar att vi har snö och sol att vänta till första advent. Foto: TT/SVT

Snö drar in över länet natten mot fredag

Uppdaterad
Publicerad

Lagom till första advent kan det komma snö över vårt område. Natten mot fredag drar ett nederbördsområde som kan ge snö ner över Jönköpings län. Enligt prognosen kan det falla 5-10 centimeter snö.

– Om vinden vänder och blir lite mer nordlig kan det bli ännu mer snö i området söder om Vättern, säger Åsa Rasmussen meteorolog på SVT.

Torsdagen blir en regnig dag med temperaturer i länet på mellan 5-7 plusgrader. Natten mot fredag drar ett nederbördsområde ner över landet och det kan ge snö.

– Till en början kommer det som regn, men övergår under sena natten och morgonen förmodligen i snö, säger Åsa Rasmussen.

Enligt henne kan det komma upp mot en decimeter snö, men det kan bli större mängder lokalt. Vindarna kommer att vara ganska kraftiga vilket innebär att det kan bildas snödrivor.

Kommer att kännas kallt

Efter en mycket mörk och solfattig november kan december komma att börja bättre.

– När snövädret har dragit bort spricker molnigheten upp och det blir soligt. Men vindarna gör att det kan kännas som att det är ner mot fem minusgrader, så det är mössa och vantar på som gäller, säger Åsa Rasmussen.

Helgvädret ser ut att bli bra för dem som gillar att se solen. Under lördag och söndag blir det några minusgrader och solsken. Även måndagen ser ut att bjuda på sol och några minusgrader.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.