Trafiken kan gå långsammare på grund av halka, snömodd, dålig sikt och snörök. Risk för förseningar inom buss-, tåg och flygtrafiken samt inställda avgångar. Foto: TT

Oväder på väg in över Jönköping – kan ge flera decimeter snö

Uppdaterad
Publicerad

Ett snöfallsområde väntas dra in över Jönköpings län under natten mot tisdag och ge cirka en decimeter snö. Lagom till det har dragit bort kommer ett nytt oväder, enligt SVT:s meteorolog Per-Erik Åberg.

– Det första kommer in nu under natten. Sen kommer ytterligare ett mitt på dagen under onsdagen. Då kan det komma några decimeter snö och det blir också blåsigt.

För tisdagen har SMHI gått ut med en gul varning som gäller fram till och med tisdag eftermiddag. Onsdagens oväder har just nu orange varning vilket är ett steg värre.

– Det andra snöovädret kommer att ligga kvar och dra bort först under natten mot torsdagen. Det kan bli ganska blåsigt också med ostliga vindar, säger meteorologen Per-Erik Åberg.

Höglandet påverkas mest

Höglandet kommer att påverkas mest men varningen gäller för hela Jönköpings län.

– Det är bra att ha skyffeln redo. Om man inte har vinterdäck på bilen alla redan så är det hög tid nu, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.