Just nu är Socialdemokraternas partidistrikt eniga om att de vill se Magdalena Andersson som ny partiledare. Foto: Pontus Lundahl/TT

Socialdemokraterna i länet nominerar Magdalena Andersson till ny partiordförande

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Jönköpings län nominerar Magdalena Andersson till ny partiordförande. Det beslöt en enig distriktsstyrelse på torsdagskvällen.

– Magdalena Andersson är ideologiskt förankrad i den socialdemokratiska idétraditionen, är en tydlig och skarp kommunikatör som kommer leda Sverige framåt på ett bra sätt genom att driva en politik som svarar mot de samhällsbekymmer vi ser idag, skriver Carina Ödebrink, ordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet har stödet för Magdalena Andersson varit starkt i hela länet. Distriktsstyrelsen för Socialdemokraterna i Jönköpings län anser att beslutet att förorda Magdalena Andersson som ny partiordförande för Socialdemokratiska arbetarepartiet är väl förankrat i hela partidistriktet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.