Foto: Fredrik Sandberg/TT

Socialförvaltningen i Gislaved skär ner

Uppdaterad
Publicerad

Gislaveds kommun skär ner på socialförvaltningen och 50 årsarbetare påverkas. Orsaken är att förvaltningen har ett stort ekonomiskt underskott.

Under tisdagen beslutade chefsgruppen på socialförvaltningen hur organisationen ska komma i balans med budgeten. Fem procent av personalkostnaden ska sänkas, vilket enligt en informationstext på kommunens hemsida ”betyder att ungefär 50 årsarbetare påverkas”. Vad det innebär rent konkret i antalet tjänster är inte klart.

– Det här är ingen rolig anpassning men den är nödvändig, säger tillförordnad socialchef Annika Andersson på Gislaveds kommuns sajt.

Kan få andra jobb inom kommunen

Personalen fick under dagen information från sina respektive chefer och fackförbunden har informerats.

Varje chef ska nu göra anpassningar och medarbetarna kommer att påverkas från den 1 november. För de anställda som berörs kommer en omställningsgrupp att bildas, eftersom möjligheter till andra jobb kan finnas inom kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.