Trots att socialsekretararen skickade ett larm sedan hen hamnat i en hotfull situation togs detta inte på allvar och polis tillkallades inte. Foto: TT/Temabild

Socialsekreterare utlöste larm – operatören tillkallade inte polis

Publicerad

En socialsekreterare i Vetlanda utlöste sitt larm med GPS-koordinator i samband med att hen blev hotad i sin tjänsteutövning. Trots det skickade inte larmoperatören väktare eller polis till platsen. Det framgår av en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Det var dem 6 september som socialsekreteraren blev hotad och inte kunde ta sig från platsen. Hen utlöste då sitt larm med GPS-koordinator, men trots att larmet utlösts på ett korrekt sätt tillkallar larmoperatören inte väktare eller polis.

Larmoperatören försökte komma i kontakt med socialsekreteraren, när det inte lyckades antog hen att det handlade om ett om ett falsklarm. Operatören agerade alltså inte på larmet som skarpt.

Socialförvaltningen har nu begärt att larmleverantören ska utreda varför rutinerna vid larm inte följdes vid detta tillfälle.

Den hotfulla situationen upplöstes efter 30 minuter och ingen person kom till skada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.