• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrilokal på Porsön i Luleå kommun, Norrbottens län. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Sommarteater på loge

Uppdaterad
Publicerad

Hans-Åke Andersson och sambon Linda Elaine Byman tröttnade på livet i Stockholm och nu kör de teater på logen på sin gård i Femtinge utanför Sävsjö.

Under några veckor i sommar uppträder Hans-Åke Andersson och Linda Elaine Byman i en logen på gården i Femtinge.

– Vi har turnerat mycket i Stockholm men kände att vi ville göra något här på hemmaplan, säger Hans-Åke Andersson.

Föreställningen är cirka en och en halvtimme lång och består av sång, stand up och teater. En av sketcherna handlar om tv-serien Anita och Televinken som sändes på Sveriges Television i mitten av 60-talet. Televinken har nu blivit stor och ska söka till Lets Dance.

– Vi tyckte att det var lite roligt att göra en modern variant av Anita och Televinken, kontrasten mellan hur det var då och hur det är idag är ju ganska stor, säger Linda Elaine Byman.

Föreställningen heter Happiness, enligt Hans-Åke Andersson och Linda Elaine Byman behövs det mer glädje.

– Vi vill att folk ska komma hit och njuta av stunden och glömma allt annat och känna glädje, säger han.

Vad kan publiken förvänta sig?

– Fullt ös. Det är stand up, sketcher och musik från 50-talet. Vi kommer även att bjuda på spännande möten och överraskningar, säger Hans-Åke Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer