Åklagare Adam Rullman berättar nu om ytterligare bevis i mordutredningen. Foto: SVT

Spår i häktad kvinnas bil stärker misstankarna i Tovefallet

Publicerad

Åklagare Adam Rullman säger till P4 Jönköping att spår i en av de häktade kvinnornas bil stärker misstankarna om mord och gravfridsbrott mot Tove i Vetlanda. En av kvinnorna har tidigare erkänt att hon flyttat kroppen efter hennes död.

Strax efter att de två kvinnorna anhölls, misstänkta för brott mot Tove i Vetlanda, så bärgades en av de misstänktas bil. Efter en omfattande teknisk undersökning har spår hittats som stärker misstankarna mot kvinnorna, säger åklagare Adam Rullman till P4 Jönköping.

De båda kvinnorna är nu misstänkta för mord och gravfridsbrott efter att Tove hittades död i skogen efter drygt två veckors sökinsats.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Har erkänt delar

Den ena kvinnan, som är 20 år gammal, har nyligen erkänt att hon misshandlat Tove och flyttat hennes kropp, men inte att hon mördat henne. Se klipp nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagare Adam Rullman tror att 21-åriga Tove dödades i den lägenhet som hon befann sig med de misstänkta. Därför begärs de båda misstänkta kvinnorna omhäktade för mord och gravfridsbrott, och inte längre människorov. Foto: Ulrica Abrahamsson / SVT

Adam Rullman säger till P4 Jönköping att han inte kan gå in på vad för typ av spår det är som de har hittat i bilen.

SVT Jönköping har sökt Adam Rullman för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Tove i Vetlanda hittad död

Mer i ämnet