Spelberoendet ökar

Publicerad
Spelmissbruk är ett växande problem och nu startas en ny gruppbehandling för dom som vill få hjälp att ta sig ur sitt beroende.

Spelmissbruk är något som har blivit ett växande problem i takt med att allt fler spelar på internet via den egna datorn. Folkhälsoinstitutet konstaterade tidigare i år att problemen ökar, bland annat blir fler kvinnor beroende.

Nu startar Junepolikliniken i Jönköping en ny gruppbehandling för spelmissbrukare.

– Vi har tidigare jobbat individuellt med spelberoende men har nu också tänkt satsa på en gruppverksamhet. Det liknar den behandling som man jobbar med när det gäller andra former av beroende av alkohol och droger, säger Liselotte Karlsson på Junepolikliniken.

Men att vara beroende av spel är förstås inget som någon är stolt över och därför är det  svårt att hitta spelberoende som vill ha hjälp i grupp.

– Det är många som är tveksamma, men vi har inte påbörjat den ännu, Och vi säger att varje ny sak som kommer upp, där finns det alltid en osäkerhet. Överhuvudtaget att söka behandling finns en osäkerhet runt, säger Liselotte Karlsson till Smålandsnytt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer