Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kujtim Bala spelade innan sin tid som sportchef i J-Södra bland annat i Dalkurd. Nu har han fått lämna sin tjänst i Jönköpingsklubben. Foto: SVT/TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Sportchefen i J-Södra får sparken

Uppdaterad
Publicerad

Jönköpings Södra IF har beslutat att avbryta anställningen med sportchefen Kujtim Bala. Men orsaken bakom råder det delad mening om.

I ett pressmeddelande skriver föreningen att den anser att Kujtim Bala brutit mot de värderingar som Jönköpings Södra jobbar efter. Det här ska ha skapat en förtroendekris som J-Södra anser gör ett fortsatt samarbete omöjligt.

Beslutet genomförs med omedelbar verkan och föreningen kommer inte att göra ytterligare uttalande i ärendet, enligt pressmeddelandet.

Säger att det istället handlar om ekonomi

I augusti gav klubben besked om att Kujtim Bala tagits ur tjänst på grund av ett ”pågående personalärende”. Bala har tagit hjälp av idrottsjuristen och sportagenten Martin Klette som anser att allt handlar om ekonomi.

– Min uppfattning är att det här bara är en efterhandskonstruktion det här att han på något sätt har brutit mot några värderingar som Jönköpings Södra har. För mig är det ganska klart och tydligt att det här handlar om att spara in kostnader på grund av en dålig ekonomi, säger Martin Klette när SVT får tag på honom i telefon under fredagseftermiddagen.

Hotellkostnad

Enligt Martin Klette är ett av klubbens argument att Kujtim Bala brutit mot J-Södras ekonomidirektiv när ett nyförvärv fick bo på hotell eftersom hans lägenhet inte var inflyttningsbar. Men enligt Klette hade det beslutet godkänts skriftligen via sms av klubbchefen.

När Jönköpings-Posten talar med Mats Tidstrand, ordförande i Jönköpings Södra, vill han inte svara på Martin Klettes anklagelser.

– Det är helheten, det rör det sig om ett antal incidenter av varierande allvarlighetsgrad som tillsammans resulterat i det här beslutet. Jag kan ha förståelse för att Martin Klette selekterar och väljer ut, men från vårt håll kommer vi inte använda media för att hitta fördelar av den här situationen, säger Tidstrand till JP.

Kujtim Bala började arbeta som sportchef i J-Södra strax innan årsskiftet, och han skrev på ett kontrakt som sträckte sig till slutet av 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer