I klippet ovan berättar Angelica Israelsson Silfver om hur du får agera om du bevittnar en stöld. Foto: TT/Polisens pressbilder

Sprang ifatt tjuvar – blev misshandlad

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades till Habo kommun med anledning av att några försökt stjäla strålkastare till en bil. Bilägaren lyckades springa ifatt tjuvarna och blev då misshandlad av tjuvarna.

Polisen larmades till platsen i Habo klockan 02.16. Bilägaren sprang efter tjuvarna medan en anhörig ringde polisen.

Strax därefter lyckades bilägaren komma ifatt tjuvarna och då uppstod en konfrontation och tjuvarna utdelade knytnäveslag i ansiktet på bilägaren, därefter sprang de från platsen.

– Man har rätt att göra ett sådant här ingripande, men det är viktigt att man tänker igenom vilka konsekvenser det kan få, säger Angelica Israelsson Silfver, presstalesperson på polisen.

Ingen gripen

När polisen anlände till Habo hade gärningsmännen försvunnit. Polisen försökte spåra dem med hund, men det ledde inte till något gripande. Polisen har påbörjat en utredning om försök till stöld och misshandel, de har också gjort en brottsplatsundersökning.

Bilägaren fick smärta och rodnad av slagen enligt polisen, bilen ska också ha fått en del skador.

I klippet ovan berättar Angelica Israelsson Silfver på polisen hur du kan agera om du bevittnar en stöld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.