• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Spred nazistisk artikel

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraten Albert Müller i Mullsjö spred en artikel från en nazistisk propaganda-hemsida på sin privata Facebooksida.

Enligt Stiftelsen Expo, som granskar intoleranta grupper i samhället, borde Müller uteslutas om Sverigedemokraterna ska vara konsekventa i sin hållning till den typen av sajter.

– Sverigedemokraterna har uteslutit medlemmar tidigare av samma anledning, till exempel på grund av delningar av artiklar från den aktuella och liknande sajter, menar Alex Bengtsson, vice VD för Stiftelsen Expo.

– Partiet borde utesluta honom eller åtminstone väcka ett personärende om deras riktlinjer kring ideologiskt avvikande åsikter ska åtföljas, säger han.

Ångrar sig

Müller sitter i Mullsjö kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna. Han har tagit bort artikeln från sin Facebooksida.

– Jag hade ingen aning om att den kom från en nazistisk hemsida och jag vill inte ha med nazism att göra, säger Albert Müller (SD) till SVT Nyheter Jönköping.

Artikeln kom ursprungligen från Borås tidning men hade modifierats och fått en hårdare tilltal på den nazistiska hemsida som SD-politikern delade artikeln från.

Men du sympatiserade med innehållet i artikeln?

Ja, det som ursprungligen skrevs i Borås tidning, men hur den mycket den hade ändrats när jag delade den tänkte jag inte på. Jag agerade som privatperson på min egen Facebooksida och inte i rollen som politiker, men jag måste vara mer försiktig med vad jag delar i framtiden, menar Albert Müller (SD).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer