En man i Norrbotten åtalas nu för bedrägeri efter att ha tankat 187 gånger med arbetsgivarens tankkort. Foto: TT

Stal bilen när föraren tankade i Jönköping

Uppdaterad
Publicerad

En bil stals idag vid en bensinstation i Jönköping i samband med att en person tankade där. Vid stölden ska bilägaren har varit nära att bli påkörd. En misstänkt är nu gripen.

Det var vid tiotiden i förmiddags som polisen larmades till en bensinstation i Jönköping, där en bil stulits från en förare som stannat för att tanka. Enligt anmälan var bilägaren nära att bli påkörd när bilen stals.

Bara några minuter senare fick polisen ett nytt larm, då om att den stulna bilen körts i diket och att föraren lämnat fordonet.

Flera polispatruller beordrades ut med anledning av händelsen. Bland annat arbetade man med att prata med vittnen till bilstölden och vittnen till kraschen.

Klockan 11.25 grep polisen en person som misstänks för stölden. Mannen är i 20-årsåldern och misstänks för försök till grov misshandel, tillgrepp av fortskaffningsmedel samt vårdslöshet i trafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.