Exempel på hur en preparerad väska kan se ut. Bilden är inte hämtad från den aktuella förundersökningen. Foto: polisen, arkivbild

Stal märkeskläder i preparerade påsar

Uppdaterad
Publicerad

Tack vare preparerade påsar kunde de båda männen stjäla kläder för över 12.000 kronor. Det skedde i sju olika affärer i Värnamo, och nu åtalas de båda männen misstänkta för stölderna.

Det är Värnamo Nyheter som rapporter att de båda männen misstänks ha stulit kläder med hjälp av utrustning som störde ut larmsensorerna i butikerna. De preparerade kassarna gjorde att männen lyckades passera larmbågarna utan att utlösa dem.

Enligt en av de åtalade hade de fått en lista av en beställare på vad som skulle stjälas. Vem beställaren är vill mannen inte avslöja. Den andre mannen förnekade först brott helt och hållet, fram till dess att polisen under ett förhör visade honom en bild från en övervakningskamera.

De båda männen ertappades då de stoppades i en rutinkontroll då en polis såg att det i bilen fanns flera par skor där larmet inte var bortmonterat.

LÄS MER: Försökte stjäla kläder med aluminiumpreparerad bärkasse

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.