Stal mobiltelefoner värda en kvarts miljon – två anställda åtalas

Uppdaterad
Publicerad

Två anställda åtalas nu för att ha stulit mobiltelefoner till ett sammanlagt värde av 280 000 kronor från det företag de var anställda hos i Vaggeryds kommun.

Stölden uppdagades när hantverkare hittade 14 mobiltelefoner gömda under en hylla i ett förråd som skulle renoveras i juli månad förra året.

Företagets säkerhetschef såg då till att montera upp två övervakningskameror i utrymmet. På film fångades sedan hur två anställda i två omgångar kom in i utrymmet och bar iväg telefonerna. De påträffas senare i ett personalskåp i ett omklädningsrum.

Hittade ytterligare tolv telefoner

Vid en husrannsakan hemma hos en av de båda anställda hittade polisen ytterligare tolv mobiltelefoner som kunde kopplas till företaget där de båda jobbade.

Värdet på mobiltelefonerna som beslagtagits uppskattas till cirka 280 000 kronor.

De båda misstänkta männen, som tidigare jobbat på företaget, har i de polisförhör som hållits förnekat brott. Deras förklaring har varit att de skulle flytta på telefonerna på uppdrag av en annan person. Telefonerna som hittades hemma hos en av de anställda uppger han att han har köpt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.