Frank Isaksson, enhetschef för Kultur- och fritid i Sävsjö kommun. Foto: Ebba Torstensson

Sävsjö ska stärka invånarnas digitala kompetens

Uppdaterad
Publicerad

Sävsjö kommun och 14 andra kommuner i landet får ekonomiskt stöd för att öppna Digidelcenter – fysiska platser där kommuninvånarna ska kunna vända sig för att få hjälp med digitala tjänster och teknik.

Det är Internetstiftelsen och regeringen som ligger bakom satsningen. Sävsjö blir en av 15 kommuner i Sverige som får statligt stöd för att stärka invånarnas digitala kompetens genom projektet DigidelCenter. Tack vare det här kan fler helt enkelt få hjälp med digitala tjänster och teknik.

– Det är jätteroligt såklart,  att få chansen att ta del av massa pengar för att möta ett uppdämt behov, säger Frank Isaksson, enhetschef för Kultur- och fritid i Sävsjö kommun.

Sävsjö

Många hamnar i utanförskap

Kontakt med myndigheter och företag förväntas skötas digitalt allt oftare. Som följd av detta bildas en grupp som hamnar utanför då de inte har den digitala kompetensen. I januari eller februari förväntas Digidelcenter dra igång, fram tills dess letar man nu personer som kommer kunna jobba med projektet.  Sävsjö ansökte först om finansiering av projektet för tre år, men fick beskedet att det blev två år. 

– Efter det hoppas vi att projektet kommer att kunna bära sig självt, säger Frank Isaksson. 

Här är övriga kommuner i landet som får statliga pengar för att kunna öppna digidelCenter:

Båstad, Gällivare, Götene, Hylte, Jokkmokk, Kramfors, Krokom, Luleå, Mönsterås, Norrköping, Rättvik, Säter, Torsby, Vingåker

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sävsjö

Mer i ämnet