Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magdalena Andersson vaskade guld under besöket på High Chaparral. Foto: Zahraa Abdul Reda/SVT

Statsminister Magdalena Andersson besöker Jönköpings län

Uppdaterad
Publicerad

Just nu är socialdemokraternas partiordförande och statsministern Magdalena Andersson på besök på High Chaparral i Gnosjö kommun. Besöket är ett av stoppen på partiets bussturné.

I klippet ser du statsministern dansa linedance och svara på frågor om stöd till turistnäringen.

Det är hektiska dagar för Sveriges statsminister Magdalena Andersson. Under måndagen besökte hon Ukraina och träffade landets president Volodymyr Zelenskyj i Kiev.

Under tisdagen gör hon en turné i Småland och Jönköpings län där hon bland annat besöker nöjesanläggningen nära Kulltorp i  Gnosjö kommun.

Stå på egna ben

Turistbranschen har haft det tufft under pandemin och en del företag i branschen har varit kritiska till att stödpaketen tagits bort. Men Magdalena Andersson är tydlig med att stödpaketen var till för att stödja branschen när pandemin var som värst.

– Nu handlar det om att kunna stå på egna ben, vi har många duktiga företagare i det här landet så det är jag övertygad om att de kommer att klara det, säger Magdalena Andersson till SVT Nyheter Jönköping.

Senare under kvällen kommer hon också att knacka dörr i Huskvarna tillsammans med partisekreteraren Tobias Baudin.

I klippet nedan ser du när statsministern anländer till High chaparral.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när statsminister Magdalena Andersson anländer till nöjesparken High Chaparral. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.