Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Stefan Löfven valspurtade i länet

Uppdaterad
Publicerad

Statsministern Stefan Löfven gjorde tre stopp i Jönköpings län under torsdagen. Bland annat på Hoppets torg i Jönköping där han möttes av regn.

Först höll statsministern tal på Hoppets torg i Jönköping sedan åkte han vidare till Gränna där han besökte ett knäckebrödsbageri. Han avslutar dagen i Tranås där han ikväll talar på stadshusscenen kvart över sju.

Landsbygdspengar

I strilande regn mötte statsministern nyfikna åhörare på Hoppets torg. I samband med besöket passade S-ledaren på att presentera ett utspel om två extra miljarder per år till landets mindre kommuner, med under 30 000 invånare. Pengar som kommunerna får använda efter eget önskemål.

Intensiv tid för politiker

För Löfven, liksom övriga politiker är det just nu långa dagar.

– Det är klart att det är intensivt just nu, men så ska det vara. Det är roligt, säger Stefan Löfven.

Hur viktigt är det att komma ut och träffa väljarna ända in på valdagen?

– Det är viktigt året runt, även när det inte är valrörelse. Jag tror jag har besökt över 100 kommuner under mandatperioden. Men det klart att i en valrörelse är det extra intensivt.

Det är en och en halv vecka till valdagen. Hur tänker du kring att det kan var den sista veckan som statsminister?

– Jag tänker inte så. Man kan inte gå in i en valrörelse och tänka på det sättet. Man måste bestämma sig för att göra ett riktigt bra resultat. Nu kör vi till och med sista dagen, säger Stefan Löfven.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Jönköping

Mer i ämnet
Foto: SVT
Stefan Löfven besökte Jönköping. Foto: SVT/Linda Mathillas