Foto: Jon Olav Nesvold/TT och Johan Nilsson/TT

Stökig nyårsnatt – tre greps för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

Polisen fick i natt omhänderta 17 personer för berusning eller misstänkt påverkan av droger. Tre personer har gripits, bland annat en man i 25-årsåldern som var så utåtagerande att polisen fick använda pepparspray mot honom.

Strax efter tolvslaget larmades polis till en bostad i Bodafors. När polisen kom till platsen var en person mycket utåtagerande och polispatrullen begärde förstärkning. Med hjälp av pepparspray fick polisen kontroll över mannen, som greps för grovt olaga hot och misshandel av en person som också befann sig i bostaden. Han är också misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd mot poliserna.

Nyårsraketer och smällare

Senare under natten greps en man i Vetlanda. Han ska ha larmat polisen om att han hade en kvinna i sin lastbil som inte mådde bra. Efter att ha pratat med kvinnan och mannen greps han för misshandel mot kvinnan. Även ambulans tillkallades, men kvinnan hade inga allvarliga skador.

En tredje man greps strax före klockan sex på onsdagsmorgonen för misshandel av en kvinna som han har en relation med. Mannen är i 55-årsåldern och bosatt i Huskvarna.

Under nyårsafton och under natten mot nyårsdagen har också 26 anmälningar rörande raketer eller smällare inkommit till polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.