Stölder ur flera lastbilar i länet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har fått in fem anmälningar om stöld ur parkerade lastbilar i länet under natten mot torsdag.

– Eftersom chaufförerna i de flesta fall upptäckt stölden på morgonen gör det ju utredningsläget svårare, säger Erik Terneborn, presstalesperson vid polisen.

Under morgonen fick polisen in en anmälan från en långtradarchaufför som blivit bestulen när denne stått parkerad på Ljungvägen i Gislaved. Upp mot 40 däck kan ha stulits. Senare under morgonen fick polisen in en annan anmälan om en kapellskärning i Gislaved.

– Men där hade chauffören vaknat och skrämt iväg gärningspersonerna, säger Erik Terneborn.

Under natten har det också slangats 200 liter diesel från en lastbil som stod parkerad vid riksväg 26 i Bottnaryd. Föraren upptäckte stölden först när han vaknade. I Bottnaryd ska det ha stulits bilbatterier från en annan lastbil. Oklart i nuläget hur många och värdet på det stulna.

Stöld av hudvårdsprodukter

Vid 9-tiden i morse fick polisen in en anmälan om ytterligare en lastbilsstöld. Personal från en terminal i Värnamo ringde och berättade att en lastbilschaufför kommit in till dem och berättat delar av dennes last stulits under natten. Vid den stölden är det hudvårdsprodukter som stulits.

Det är i nuläget oklart var stölden ska ha inträffat.

– Det är väl inte osannolikt att det kan finnas ett samband mellan åtminstone några av stölderna, säger Erik Terneborn.

I nuläget finns inga misstänkta för stölderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.