Foto: SVT

Stopp efter trafikolycka på riksväg 31

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har dött efter att ha frontalkrockat med en lastbil norr om Vetlanda under tisdagen. Lastbilschauffören, en man i 60-årsåldern, sitter anhållen misstänkt för flera brott.

Det var vid 15.30-tiden under tisdagen som räddningstjänsten larmades om en olycka vid Ekenässjön, norr om Vetlanda. Enligt larmet till SOS hade en lastbil och en personbil kolliderat och en person klämts fast.

– Det var en frontalkrock mellan en bil och en lastbil på riksväg 31. Ytterligare en bil var inblandad men den lyckades väja undan och körde i stället av vägen, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson region Öst.

Senare under kvällen meddelade polisen att en man i 40-årsåldern, hemmahörande i länet, hade dött av sina skador till följd av olyckan.

– Det var föraren av bilen som krockade med lastbilen som tragiskt avled, säger Monica Bergström.

Mannens anhöriga har underrättats.

Vägen avstängd

Föraren av den andra personbilen, även det en man i 40-årsåldern, fördes också till sjukhus. Enligt polisen ska han ha fått lindriga skador.

Under räddningsarbetet var riksväg 31 helt avstängd från Ekenässjön till Björkeryd i båda riktningarna.

Lastbilschaufför misstänks för brott

Föraren av lastbilen, en man i 60-årsåldern, greps av polis och misstänks för grov vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada. Eftersom han är utländsk medborgare anhölls han senare för att inte kunna lämna landet.

– Det är med anledning av de uppgifter vi fått in som vi sätter dessa brottsrubriceringar. Jag kan inte säga exakt vad det är som gör det, säger Monica Bergström.

Misstänks chauffören för rattfylleri?

– Nej, han blåste inte positivt.

Vid 20.30-tiden meddelade Trafikverket att det återigen var full framkomlighet på riksväg 31.

Under onsdagen kommer polisen att höra flera vittnen till olyckan.

– Därför vill jag inte precisera varför misstankarna finns, vi vill att de ska höras utan att misstankarna har funnits i media, säger Nils Rydberg på polisen på Höglandet på onsdagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.