Foto: TT

Stopp för passutfärdande i Värnamo

Uppdaterad
Publicerad

Boende i Värnamo med omnejd som vill ha nytt pass tvingas snart åka till annan ort när polishusets reception stänger. Anledningen är att receptionen ska byggas om.

Vill man ha ett nytt pass så är det till polisen man går, men efter första november går det inte att få ett nytt pass utfärdat på polisstationen i Värnamo.

Stängningen beror på att receptionen ska renoveras och under tiden kommer utfärdandet av pass inte vara möjligt. Receptionen har inte renoverats sedan polishuset byggdes 1978 och nu ska den göras säkrare och ett förhörsrum ska byggas intill receptionen.

Hänvisas till andra polisstationer 

En tillfällig reception kommer att öppnas där redan utfärdade pass och hittegods kan hämtas ut och där även polisanmälningar kan göras. men vill man ha ett nytt pass utfärdat så får man vända sig till en annan polisstation, förslagsvis Jönköping, Eksjö, Ljungby eller Växjö.

Den första november stänger receptionen och renoveringen beräknas pågå fram till den sista juni 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.