Arkivbild. Ett elfel har lett till stopp i tågtrafiken genom Stockholm. Foto: TT

Stopp i tågtrafiken söder om Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket meddelade i dag på morgonen att all tågtrafik söder om Stockholm är inställd. Detta på grund av en polisinsats på Stockholms Centralstation.

– Det har varit personer synliga på spårområdet och vi håller just nu på att kolla upp det, säger Lars Byström på Stockholmspolisen.

Resenärer från Jönköpings län som ska resa till eller från Jönköping med tåg påverkas under morgonen och förmiddagen enligt Trafikverket.

– Vi fick veta att vi skulle stoppa trafiken men inte varför och när polisen är klar så kommer trafiken att återupptas. Men det kommer bli en stökig morgon för resenärerna och vi uppmanar de att ta andra färdmedel så som tunnelbana och buss, säger Fredrik Cavalli-Björkman, presstalesperson på SL.

Inställda tåg

Stockholm C-Nyköping/Norrköping–Malmö/Köpenhamn, Stockholm C-Hallsberg-Göteborg/Karlstad/Oslo, Stockholm C-Eskilstuna-Arboga/Hallsberg.

Trafiken rullar igen

På förmiddagen meddelade Trafikverket att tågtrafiken återigen rullar på sträckan söder om Stockholm med att det kommer att vara vissa förseningar under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.