Ingenting av ladugården gick att rädda. Nu fokuserar räddningstjänsten på att elden inte ska sprida sig. Foto: Jan FranzénVisa alla (2)
Visa alla (2)

Stor ladugårdsbrand söder om Aneby

Uppdaterad
Publicerad

Ett sextiotal nötkreatur befaras ha brunnit inne i en stor ladugårdsbrand söder om Aneby. Ladugården är helt övertänd och manskap från sju brandstationer är på plats.

– Det finns inga förhoppningar att djuren har överlevt, säger inre befäl Fredrik Malm.

Ladugården var helt övertänd när räddningstjänsten kom på plats och den gick inte att rädda. Man fokuserar nu på att förhindra spridning. Man kommer att vara kvar under natten.

– Ja, vi försöker bevaka och blöta ner terrängen runt omkring och ser till att det inte sprider sig, men ladugården är helt förlorad, säger Fredrik Malm.

-Man kunde se rökpelaren från flera kilometers håll. Allt är helt nedbrunnet, det är bara några betongväggar kvar, allt annat har rasat, säger Jan Franzén som är frilansfotograf på plats.

Inga människor har skadats.

I ett inledande skede uppgav SVT att det var ca 85 djur som brunnit inne, men den nya uppften är alltså att det rör sig om ett sextiotal ungdjur.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer