Foto: TT

Stor vattenläcka söks i Eksjö 

Uppdaterad
Publicerad

En stor vattenläcka gäckar just nu Eksjö Energi som febrilt försöker hitta anledningen till att cirka 500 000 liter vatten per dygn försvinner. 

Vattnet har forsat ut i ett par dagar men läckan har inte kunnat hittas. Nu uppmanas allmänheten i Eksjö med omnejd, att vara uppmärksamma på stora vattensamlingar som trängt fram eller om vattnet i kranen blir missfärgat eller tappar tryck.

Läckan på 500 kubikmeter motsvarar drygt en femtedel av de 2 300 kubikmeter vatten som vanligtvis går åt i Eksjö.

– Läckan påverkar inte Eksjöborna säger Torbjörn Johansson VA-chef på Eksjö kommun, men någonstans läcker det ju ut 20 procent av vårt vatten och det är inte bra. Vi hoppas att allmänheten kan hjälpa oss och meddela om man ser en större vattensamling någonstans.

Hur gör ni för att leta efter läckan?

– Vi är fysiskt ute och letar efter större vattensamlingar, vi lyssnar i ventiler och undersöker gatubrunnar, men än så länge har vi inte kunnat lokalisera läckan.

Att det just nu är väldigt blött gör att det är svårare att hitta läckan, skulle den vara intill ett vattendrag kan den vara svår att upptäcka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer