J-Södras tränare Jimmy Thelin. Foto: Mikael Fritzon / TT

Stora förändringar väntar J-Södra inför Superettan

Uppdaterad
Publicerad

Strålkastarna över Stadsparksvallen har slocknat för säsongen och så även publikens jubel. Igår blev det klart att Trelleborg tar den sista Allsvenska platsen från Jönköpings Södra.

Idag, dagen efter, täcker ett tunt lager snö fotbollsplanen och känslorna har knappt hunnit landa efter förlusten.

– Det är klart att det är en tuff dag. Det här ville ingen. Killarna har gjort ett fantastiskt jobb och slitit för varandra något oerhört så det är klart att det är en tung dag och det ska det få vara, säger Fredrik Ståhl, klubbchef.

Han fortsätter:

– Nu gäller det att vi andra vid sidan om skapar de bästa förutsättningarna snabbt för att få in ny energi och börja planera för det nya.

”Lite för dålig säsong”

Och förlusten har så klart även varit dagens snackis på stan.

– Det är ju i och för sig tråkigt men jag är ju ingen fotbollsfantast men det är ju tråkigt, säger Lena Gyllbom.

– Det är ju synd om laget naturligtvis, de har kämpat länge. Men kanske har hela säsongen varit lite för dålig, det är väl det som det hänger på egentligen, säger Thomas Gyllborg.

Flera spelare lämnar

En av utmaningarna som J-Södra nu kommer att ha är att nu bygga ett lag inför Superettan. Det är redan klart att flera spelare inte kommer att följa med laget i nedflyttningen, åtta spelare har idag utgående kontrakt. Christos Gravius, Eric Ayuk och André Calisir spelar till exempel inte för J-Södra nästa säsong.

Men Fredrik Ståhl är inte orolig.

– Den kultur som har byggts kommer bidra till att, även om det finns några som lämnar kommer vi fortsätta att utvecklas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.