Foto: SAAB

Stororder till Saab i Huskvarna

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan varslades 40 anställda vid Saab training system i Huskvarna. Nu har bolaget tecknat en mångmiljonorder med Österrikes armé.

På tisdagen undertecknade Saab och Försvarsministeriet i Österrike ordern som är värd 180 miljoner kronor. Utrustningen ska levereras under åren 2015-2018 och produktionen kommer att ske i Huskvarna.

– Vi fortsätter vårt framgångsrika samarbete med Österrikes armé. I mer än 15 år har de använt våra system och de är en viktig och kompetent partner. Saab levererar avancerade träningssystem till alla större arméer i Europa och Österrike kan nu förbättra sin förmåga att träna multinationellt, säger Henrik Höjer chef för affärsenheten Training and Simulation, Saab i ett pressmeddelande.

Armén i Österrike har tidigare köpt simulatorsystem till pansarvagnar och pansarvärns-vapen och för övning med soldater. Förutom ny utrustning innehåller orden även uppgradering av nuvarande träningssystem som Saab har levererat till den österrikiska armén.

”Varslet påverkas inte”

I förra veckan varslade Saab training system i Huskvarna 40 anställda om uppsägning, men dagens order påverkar inte alls detta.

– Varslet påverkas inte alls av denna order, säger Jennie Nilsson på Saabs pressavdelning.

Ordern innebär inte heller några nyanställningar i Huskvarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.